Blog Post

Punjenje baterije za mobitel

Kako treba puniti mobitel?

Ne morate čekati da se baterija isprazni. Nije dobro ni napuniti je do 100 posto.

Kada puniti bateriju?

Pravilo s litij-ionskim baterijama je da bi bilo idealno kada bi većinu vremena mogle biti na oko 50 posto napunjenosti. Kada padnu ispod 50 posto, malo ih dopunite, ali probajte ih ne puniti sasvim do 100 posto. Iako se neće dogoditi apsolutno ništa ako to radite – pa ni ako to radite redovito – za što bolje zdravlje baterije i dulji vijek trajanja bolje je ne ići sasvim do kraja. Također, probajte ne puštati bateriju da padne ispod 20 posto. Često se postavlja pitanje treba li pustiti bateriju da padne na nulu prije nego što se napuni – ne treba. To pravilo vrijedilo je za baterije na bazi nikla, koje su imale takozvani “memorijski efekt”.

Kada puniti bateriju do kraja?

Eksperti preporučuju da se napravi cijelu ciklus punjenja – dakle od 0 do 100 posto – jednom mjesečno. To će rekalibrirati bateriju, nešto kao resetiranje računala. Isto vrijedi i za tablete te prijenosna računala.

Smijem li ostaviti telefon na punjaču preko noći?

Naravno. Premda bi, dakle, bilo bolje iskopčati ga iz struje na oko 80 posto, telefon je dovoljno pametan da se sam prestane puniti kada dođe do 100 posto. No možda nije zgorega u tim situacijama izvaditi uređaj iz zaštitne maske, ako je imate, jer litij-ionske baterije vole se zagrijavati.

Related Posts

Kako koristiti Google na Huawei uređajima? Gspace

Tijekom protekle tri godine postojalo je nekoliko opcija kako nabaviti aplikacije na Huawei pametnim

Firewall Service malware na Android sustavu

FirewallService je malware na Android sustavu kojem je cilj da preuzima i instalira aplikacije bez

Na Androidu otkrivena napast koju je nemoguće obrisati!

U tisućama aplikacija pronađen je novi tip malvera za Android. Krije se pod poznatim