• Dali postoji razlika između skupljih i jeftinijih HDMI kabela

Brzi odgovor je ne.

HDMI kabel, bez obzira na materijale koji se koriste, može prenositi signal ili ne - nema onog između. Skuplji HDMI ne proizvodi bogatije boje ili oštriji zvuk od jeftinijih verzija.

Međutim, HDMI kabel izrađen od boljih materijala može biti izdržljiviji i podržavati veću propusnost na većim udaljenostima, ali neće ponuditi nikakvu razliku u kvaliteti slike.

  • Druge prednosti skupljih HDMI kabela mogu biti:

Bolji konektori

Fleksibilniji materijali

Manje šanse za kvar ili nedostatke

Izgled i dojam kabela

Povjerenje da će podržati oglašenu propusnost

Na kraju, dok i jeftini i skupi HDMI kabeli nude istu kvalitetu zvuka i slike, skuplji može pružiti veću izdržljivost i pouzdanost.

  • Poboljšava li 4k HDMI kabel kvalitetu zvuka i videa?

Bez obzira jesu li certificirani ili ne, HDMI kabeli rade jednako u prijenosu zvuka i videa u visokoj razlučivosti. Nadalje, "napredne značajke" koje neki proizvođači promiču prvenstveno ovise o mogućnostima opreme na oba kraja kabela.

4K HDMI ne poboljšava kvalitetu zvuka i videa bolje od drugih kompatibilnih ne-4k HDMI. Sve dok kabel može primiti propusnost potrebnu za prikazivanje 4k sadržaja, spremni ste.

HDMI kabel prenosi samo signale. To ne čini kvalitetu zvuka i slike boljom od mogućnosti vašeg televizora ili drugih uređaja.

  • Odabir između dobrih i vrhunskih HDMI kabela

Prilikom odabira HDMI kabela, sve se svodi na to koliko propusnosti vaša oprema zahtijeva za razlučivost koju trebate slati i koliko vam kabel treba biti dugačak.

Toplo preporučamo da odvojite vrijeme da istražite koliku je propusnost vaša oprema sposobna i nabavite odgovarajući kabel.

Za udaljenosti veće od specificiranih HDMI specifikacija za bakrene kabele, preporučujemo kabele s optičkim vlaknima kao što su HDMI 2.0 kabeli koji podržavaju 4k rezolucije do 15-20m. ili ako trebate 8k onda HDMI 2.1 kabeli koji daju 8k rezoluciju do 10m.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related

Projects